Κορονοϊός: 10 μεταλλαγμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αθήνα και την Κρήτη

Κορονοϊός, Ελλάδα
28-01-2021

Δέκα (10) νέα στελέχη του μεταλλαγμένου κορονοϊού εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη, ενώ το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ) ο συνολικός αριθμός των περιστατικών που ταυτοποιήθηκαν από τα εργαστήρια αναφοράς όλης της Ελλάδας. Ο συνολικός αριθμός μέχρι αυτή τη στιγμή, φτάνει τα 72.

Η αύξηση της παρουσίας του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους επί ελληνικού εδάφους έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό τους επιστήμονες, οι οποίοι συζητούν πλέον ακόμη και την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την Αττική, εξαιτίας της παρουσίας διάσπαρτων κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού στην Αθήνα, με την ταυτόχρονη αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Στις 7 το απόγευμα και αφού έχουν ανακοινωθεί τα συνολικά κρούσματα τόσο του παλιού όσο και του μεταλλαγμένου ιού, θα υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η πιθανότητα σκληρού lockdown στην Αττική, η επιστροφή του λιανεμπορίου στο click away και η αναστολή της απόφασης για επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.