Κορονοϊός: “Δεν κάναμε lockdown στα διαγνωστικά τεστ – Εξετάζουμε 1.000 δείγματα ημερησίως”

μικροβιολογική εξέταση που δείχνει φλεγμονές
05-09-2020

“Ανακριβείς και παραπλανητικές” χαρακτηρίζει τις πληροφορίες για προσωρινό lockdown στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και ότι δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του, για έλεγχο δειγμάτων για το νέο κορονοϊό.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο, αναφέρονται τα εξής:

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου συμπληρώνουν ότι τα  περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία».

Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορονοϊό στην Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.