Κουρουμπλής: Από 25% στο 15% η συμμετοχή στα φάρμακα

26-12-2016

Από το 25% θα μειωθεί στο 15% η συμμετοχή στα φάρμακα ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα. Αυτό προανήγγειλλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA δηλώνοντας μάλιστα τα εξής: «Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με τη φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%».

Ο υπουργός είπε ότι η μείωση αυτή θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο. Επίσης ανακοίνωσε ότι εντός Μαϊου θα πληρωθούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί ενώ ζήτησε πίστωση χρόνου στη σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις που έχει προαναγγείλλει. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι σε ένα χρόνο θα γίνουν 4.500 προσλήψεις.

Αυτό ήταν και το σημείο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος λέγοντας ότι προσλήψεις αυτές είναι εγκεκριμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση κατηγόρησε τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως καπηλεύεται τη δόξα των άλλων.