Κουρουμπλής: Μέσα στο 2015 η εφαρμογή του Taxis στην Υγεία

26-12-2016

H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, είπε από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό στο νοσοκομείο της πόλης.

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το που στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Σήμείωσε επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό ενώ αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγγειλε ότι ένα σύστημα Taxis για την Υγεία θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015 γνωστοποιώντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το πληροφορικό σύστημα, που όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ξανθός τόνισε και αυτός από την πλευρά του ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος της Δημόσιας Υγείας που βρίσκεται σε κατάρρευση».