Λόγους “ανωτέρας βίας” επικαλείται η ταχυδρομική εταιρεία για την απώλεια των συνταγών

26-12-2016

Ατυχές και μεμονωμένο χαρακτηρίζει η εταιρία ταχυμεταφοράς το περιστατικό απώλειας φακέλων με συνταγές χιλιάδων ευρώ, φαρμακείων των Ιωαννίνων. Η εταιρία με επιστολή της προς τον ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι από το σύνολο των συνταγών 19 δεν εντοπίζονται αξίας 1.117,13 ευρώ. 

Αναφερόμενη στο περιστατικό τονίζει ότι «κατά τη διάρκεια του νυχτερινού δρομολογίου του φορτηγού αυτοκινήτου μας στο εθνικό δίκτυο από Ιωάννινα προς το Κέντρο Διαλογής Ρίου, υπέστη βλάβη το ως άνω όχημα, στο ύψος της Φιλιππιάδας, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου. Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε άμεσα την εταιρεία, ώστε λίγη ώρα αργότερα να καταφθάσει στο σημείο έτερο όχημα αντικατάστασης με εντολή μεταφόρτωσης των αποστολών από το ακινητοποιημένο όχημα, προς επίτευξη της ταχείας ολοκλήρωσης του δρομολογίου». 

Η μεταφόρτωση – συνεχίζει η εταιρία – «διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες (νύχτα, σε μη καλά φωτισμένο δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο). Μετά την αναχώρηση του οχήματος αντικατάστασης για την συνέχιση του δρομολογίου, ο οδηγός που παρέμεινε στο σημείο με το ακινητοποιημένο όχημα, αντιλήφθηκε μέσα στο σκοτάδι, τρείς σκισμένους φακέλους συνταγών (flyers), τους οποίους περισυνέλλεξε και παρέδωσε στην εταιρεία μας». 

Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των 59 δεμάτων χαρτοκιβωτίων μόνο ένα εξ αυτών, σχίστηκε μερικώς, με αποτέλεσμα να γλυστρίσουν πέντε φάκελοι συνταγών (flyers), χωρίς αυτό να γίνει άμεσα αντιληπτό από τους δύο οδηγούς. Τρεις φάκελοι συνταγών (flyers) εντοπίστηκαν και περισυνελλέγησαν από τον οδηγό και οι άλλοι δύο φάκελοι προσκομίστηκαν από κατοίκους της περιοχής, σφραγισμένοι και άθικτοι. 

Καταλήγοντας η εταιρία τονίζει ότι «το συγκεκριμένο συμβάν οφείλεται σε λόγο ανωτέρας βίας (βλάβη οχήματος)».