Λουκέτο στο Δημαρχείο της Σύμης γιατί μένουν χωρίς γιατρό

26-12-2016

Χωρίς ιατρική κάλυψη μένει η Σύμη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης λειτουργεί με μια αγροτική ιατρό καθώς ο ειδικευμένος ιατρός βρίσκεται σε άδεια συνταξιοδότησης. Η γιατρός καλείται να αντιμετωπίσει μόνη όλα τα περιστατικά του νησιού με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά.

Μάλιστα την 1η Νοεμβρίου η γιατρός θα μεταβεί για ένα μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου για εκπαίδευση και το νησί θα μείνει χωρίς ιατρική κάλυψη. Επισημαίνεται ότι τους θερινούς μήνες οι δημότες φθάνουν τους 10.000, ενώ όλο τον χρόνο πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά από την εισροή μεταναστών και προσφύγων.  

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Δήμος Σύμης ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραμείνει κλειστόν επ’  αόριστον. Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης – η απόφαση κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών- καθώς, όπως σημειώνεται, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.