“Μαϊμού” καρδιολόγος χορηγούσε ιατρικές βεβαιώσεις σε παιδιά για συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους

02-03-2018

«Μαϊμού» καρδιολόγος χορηγεί σε παιδιά ιατρικές βεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ράγκμπι, καράτε κλπ). Ο «ιατρός» δραστηριοποιείται στην Αθήνα και …. διαφημίζει τις «συνεργασίες» του με μια σειρά από αθλητικούς συλλόγους, μεταξύ άλλων ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας, σύμφωνα με δημοσίευμα μου αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα».

Το θέμα βρίσκεται στο δρόμο της δικαιοσύνης ενώ καταγγέλθηκε για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) τον Αύγουστο του 2014. Ο ΙΣΑ διαπίστωσε ότι ο φερόμενος ως γιατρός καρδιολόγος δεν είναι εγγεγραμμένος στον Σύλλογο ενώ και η φερόμενη ως «εκδοθείσα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής (νότιος τομέας) του ιατρού Ν.Α. δεν είναι έγκυρη», σύμφωνα με την ίδια την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2014 ο ΙΣΑ προώθησε το θέμα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τρεισήμισι χρόνια μετά ο «ιατρός» συνεχίζει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, δηλώνει απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στην Καρδιολογία στο Ωνάσειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.

Τον Απρίλιο του 2015 ασκείται δίωξη σε βάρος του με την κατηγορία της τέλεσης πράξεων αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και προσδιορίζεται δικάσιμος στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις 16 Νοεμβρίου 2015. Έκτοτε η υπόθεση παίρνει συνεχώς αναβολές. Η τελευταία ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2018.