Το μακιγιάζ βοηθάει τις γυναίκες στις εξετάσεις

21-06-2017

Είστε γυναίκα; Έχετε μπροστά σας κάποια σημαντική εξέταση…. από δίπλωμα οδήγησης μέχρι κάποιο πτυχίο; Τότε η συμβουλή των ειδικών είναι μια: Βαφτείτε! Νέα έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που βάφονται τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα στις εξετάσεις.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πανεπιστήμιο Chieti της Ιταλίας εξέτασαν 200 προπτυχιακές φοιτήτριες, μελετώντας τη σχέση τους με το μακιγιάζ, την αυτοεκτίμηση τους και το IQ τους.
Οι γυναίκες χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες όπου τους ζητήθηκε αντίστοιχα, να βαφτούν, να ακούσουν μουσική και να ζωγραφίσουν. Έπειτα και οι τρεις ομάδες εξετάστηκαν σε ένα κεφάλαιο ενός εγχειριδίου που μόλις είχαν διαβάσει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cogent Psychology, έδειξαν πως οι γυναίκες που βάφονται πριν από τις εξετάσεις, έχουν από 10%-20% περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν υψηλότερες βαθμολογίες από εκείνες που ήταν τελείως άβαφες.

Οι ψυχολόγοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν την έρευνα αναφέρουν ότι η χρήση make-up ενισχύει την αυτοεκτίμηση, τονώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και έχει μία θετική επίδραση στη μνήμη, τη διανοητική ικανότητα και στην εμπιστοσύνη που νιώθει για τον εαυτό της.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν καλλυντικά σημείωσαν κατά μέσο όρο επίδοση 24,2/30, σε σύγκριση με το 19,9/30 και το 22/30 των άλλων δύο ομάδων.

«Οι γυναίκες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση και να ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα και κατά τη διάρκεια του άγχους. Τα θετικά συναισθήματα ενισχύουν την καλύτερη μνήμη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως το μακιγιάζ στις γυναίκες επηρεάζει την διάθεση των αντρών για σεξ