Μαλλιά: Γιατί δεν πρέπει να τα βουρτσίζουμε το πρωί

21-11-2017

Κάθε πρωί σηκωνόμαστε, ντυνόμαστε και πηγαίνουμε στο μπάνιο για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας και να χτενίσουμε τα μαλλιά μας. Φαίνεται όμως πως αυτή η συνήθεια να χτενίζουμε τα μαλλιά μας το πρωί είναι κακή και θα πρέπει να την αφήσουμε.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κομμωτής διασημοτήτων George Northwood με πελάτες όπως η Alicia Vikander, η Alexa Chung και η Rosie Huntington-Whiteley και παροτρύνει τις γυναίκες να εγκαταλείψουν την εν λόγω συνήθεια.

Μιλώντας στη Vogue, ο Northwood ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα των μαλλιών και πρότεινε να χρησιμοποιούμε τα δάκτυλά μας για να εντοπίσουμε τυχόν μπερδέματα.

Κι αν αναρωτιέστε πώς θα έχετε ένα ευπαρουσίαστο χτένισμα χωρίς το πρωινό βούρτσισμα ο φημισμένος κομμωτής έχει τη λύση: «Tο βράδυ, στρίψτε τα στεγνά και λεία μαλλιά σας προς μια κατεύθυνση και δημιουργήστε με αυτά ένα «κουλούρι» στη βάση του αυχένα σας. Το πρωί, λύστε τα και βάλτε τους κάποιο ειδικό λάδι ή ορό για να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Αν θέλετε να είναι εξαιρετικά λεία, επιτρέπεται να τα βουρτσίσετε επιφανειακά μια μόνο φορά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φαλάκρα: Οι άντρες χωρίς μαλλιά είναι πιο γοητευτικοί