Με 1,75 εκατομ. ευρώ ζημιώθηκε το “Ντυνάν” από μειωμένα νοσήλια πρωθυπουργών υπουργών και συγγενών

26-12-2016

Δεύτερη προφυλάκιση επιβλήθηκε από τον ανακριτή διαφθοράς Νικ. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη για νοσήλια με υπερβολική έκπτωση -άνω του 60%- σε 51 VIP πρόσωπα. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 51 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι, νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο δωρεάν ή με πολύ χαμηλές χρεώσεις, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ερρίκος Ντυνάν με 1,75 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρεας Μαρτίνης υποστήριξε στην απολογία του πως από τη σύσταση του Ερρίκος Ντυνάν ως κοινωνικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί ως Νομικού Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαιίου, προβλέπεται η δυνατότητα νοσηλείας, ευπαθών ομάδων αλλά και κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών. 

Αναφορικά με τα 51 πρόσωπα, φέρεται να είπε ότι οι νοσηλείες τους δεν έγιναν δωρεάν αλλά με με έκπτωση που αφορούσε το μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για την υπόθεση «μίζας» 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.