Με “δανεικούς” καρδιολόγους το νοσοκομείο Αγρινίου

26-12-2016

Με «δανεικούς» καρδιολόγους γίνονται οι εφημερίες στο νοσοκομείου Αγρινίου, σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ). Όπως αναφέρει, ειδικευόμενοι γιατροί από την Αχαία μετακινούνται για κάλυψη εφημεριακών αναγκών του νοσοκομείου Αγρινίου. 

Το θέμα έθεσαν μάλιστα σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν στις 31/12/14 ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΙΝΑ με το διοικητή της ΥΠΕ κ. Στακιά, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τέτοια μετακίνηση δεν θα επαναληφθεί.  

Παράλληλα, στη συνάντηση καταγγέλθηκε από την πλευρά της ΕΙΝΑ, ο διορισμός του κ. Μαζαράκη ως διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πατρών («Αγ. Ανδρέας»), παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους τρείς άλλους προτεινόμενους για την θέση αυτή και ακύρωναν την απόφαση του προηγούμενου διοικητή κ. Κατσίβελα. 

Η ΕΙΝΑ χαρακτήρισε «τον διορισμό αυτόν αυθαίρετη ενέργεια με αμιγώς κομματικά κριτήρια, και οι εξηγήσεις δεν έπεισαν  για το αντίθετο». Για το λόγο αυτό, το ΔΣ της ΕΙΝΑ αποφάσισε να συμπαρασταθεί και δικαστικά  στους 3 γιατρούς, εφόσον προσφύγουν  εναντίον της νέας αυτής απόφασης του διοικητή.