Με κορονοϊό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Δεν πρόλαβε να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου. Σε καραντίνα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

25-01-2021

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιους Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανασίος Εξαδάκτυλος. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε χθες ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «σήμερα διαγνώσθηκα θετικός στην Covid με ήπια συμπτώμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΙΣ το Σάββατο εμφάνισε πυρετό 37,7 και το πρωί της Κυριακής υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ που βγήκε θετικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρους πως ο κ. Εξαδάκτυλος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid19 στις 13 Ιανουαρίου.

Σε καραντίνα ο Αλέξης Τσίπρας

Στο μεταξύ, σε προληπτική καραντίνα θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς θετικός στον κορονοϊό, βρέθηκε ο μικρός του γιος. Όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας:

«Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτι.

Χθες βράδυ ο Ορφέας μας, εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα.

Κάναμε το πρωί το τεστ και πριν λίγο μάθαμε τα αποτελέσματα. Εγώ, η Μπέτυ και ο Φοίβος βγήκαμε αρνητικοί, ο Ορφέας όμως βγήκε θετικός.

Είναι καλά και όπως η πλειονότητα των παιδιών αναμένεται να το ξεπεράσει εύκολα.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, παρότι έχω κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για να έχω πλήρη ανοσία και σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραμείνω προληπτικά για ένα διάστημα στο σπίτι, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης.

Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».