Με μέτρα το άνοιγμα της αγοράς. Τι ισχύει για τις μετακινήσεις και sms. Ποιες απαγορεύσεις παραμένουν

Γυναίκα με μάσκα μπροστά από βιτρίνα
18-01-2021

«Πρεμιέρα» σήμερα για το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια, με τους ειδικούς να επιμένουν στην πιστή εφαρμογή των μέτρων. Τα sms για τις μετακινήσεις των πολιτών παραμένουν ενώ σε ισχύ παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί στην επικράτεια και από τις 6 το απόγευμα έως τιε 5 το πρωί για τις «κόκκινες» περιοχές.

Παράλληλα, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την μετακίνηση εκτός νομού για εργασία, που πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας. Επίσης, μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για λόγους υγείας (με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης), για τελετή, για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους (αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο), για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, καθώς και για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής)

Μετακινήσεις για αγορές

Σήμερα ανοίγει και το λιανεμπόριο σε όλη την Ελλάδα και με click away στις κόκκινες περιοχές. Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στο 13033 και κωδικό 2. Τα μηνύματα θα έχουν διάρκεια 2 ωρών.