Με παρέμβαση Βορίδη δεν κλείνουν τα χειρουργεία του ΚΑΤ, Ιούλιο και Αύγουστο

26-12-2016

Με παρέμβαση Βορίδη ματαιώνεται η απόφαση της διοίκησης του ΚΑΤ να σταματήσουν οι επεμβάσεις προγραμματισμένων περιστατικών για δύο μήνες . Όπως είχε δημοσιοποιήσει το Healthview χθες, η διοίκηση του νοσοκομείου κατέληξε στην απόφαση να κλείσει τα χειρουργεία στα ταχτικά περιστατικά για τους επόμενους δύο μήνες λόγω υπέρβασης των δαπανών κατά το α’εξάμηνο προκειμένου να «ισορροπήσουν» τα οικονομικά ή να αυξηθούν οι πιστώσεις.

Τελικά την Παρασκευή το πρωί, μετά από εντολή του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γ.Ν. Αττικής «ΚΑΤ», με τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Πελοπίδα Καλλίρη και την παρουσία της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ., του Διοικητή και του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, του Προϊσταμένου της Ιατρικής Υπηρεσίας, του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου και των Συντονιστών Διευθυντών των Κλινικών και αποφασίστηκε η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των προγραμματισμένων χειρουργείων.

Να σημειωθεί ότι κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται στο ΚΑΤ περί τις 100 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις που είτε θα “χάνονταν” είτε θα έπρεπε να μεταφερθούν τους φθινοπωρινούς μήνες.