Με… ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά το κλείσιμο – ποιους ασφαλισμένους αφορά η νέα λειτουργία

eopyy
08-03-2021

Ηλεκτρονικά θα μπορούν από σήμερα να κλείσουν το ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, σε όλη την Ελλάδα. Μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, η διοίκηση του Οργασνιμού αποφάσισε την επέκταση του μέτρου. Έτσι, από σήμερα η νέα λειτουργία για τον προγραμματισμό ραντεβού τίθεται σε παραγωγική λειτουργία σε όλες τις Περειφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΠΥ.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους/ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ) της χωρικής αρμοδιότητάς τους. Ο ασφαλισμένος/δικαιούχος μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ https://www.eopyy.gov.gr/ και την επιλογή Πολίτες, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς τους πολίτες, Εφαρμογή προγραμματισμού ραντεβού στις ΠΕ.ΔΙ. του ΕΟΠΥΥ (https://rantevoupedi.eopyy.gov.gr/), συνδέεται με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet. Και επιλέγοντας «Νέο Ραντεβού» μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του στη διαθέσιμη ημερομηνία και ώρα που τον εξυπηρετεί.

Σημειώνεται ότι το κλείσιμο ραντεβού με αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΠΕ.ΔΙ δεν αφορά στην κατάθεση ατομικών αιτημάτων αποζημίωσης οπτικών. Σε αυτή την περίπτωση, ισχύει απόφαση του ΕΟΠΥΥ περί μη υποβολής δικαιολογητικών οπτικών σε ΠΕ.ΔΙ, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα της υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος αποζημίωσης, μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ). Για τις υπόλοιπες κατηγορίες παροχών εξακολουθεί να ισχύει η ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αυτοπρόσωπη παρουσία , λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της Πανδημίας COVID-19.