Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη όλες οι πληρωμές των εφημεριών

26-12-2016

Μέχρι την Μεγάλη Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αποπληρωμή των εφημεριών/υπερωριών/εξαιρεσίμων των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων. Ήδη όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, «οι πιστώσεις έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της 2ης και της 6ης ΥΠΕ».Οι πιστώσεις για τις υπόλοιπες ΥΠΕ θα κατατεθούν την ερχόμενη Τρίτη. 

Συνεπώς, υπογραμμίζει ο κ. Ξανθός, «όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του μήνα- συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου- θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δικαιούχων». 

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη  αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας στο ΕΣΥ και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για την υπομονή τους και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».