Μετά το ΕΚΑΒ “αποφασίζουμε και διατάζουμε” και στον ΟΚΑΝΑ

26-12-2016

Στις 26/10 οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κατήγγειλαν απόπειρα εκφοβισμού εκ μέρους της διοίκησης εναντίον των εργαζομένων που είχαν συμμετάσχει στη κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου. Λίγες μέρες αργότερα ήρθε η σειρά των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ να προβούν σε ανάλογες καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, κάλεσε στις 2 Νοεμβρίου τους εργαζόμενους της μονάδας μεθαδόνης του Νοσοκομείου της Νίκαιας οι οποίοι υπέγραφαν κοίνή ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδιαζόμενου κλεισίματος της συγκεκριμένης μονάδας και τους “εξέτασε” ,εφάρμοζοντας –σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- πρωτοφανείς «ανακριτικές» μεθόδους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει τη διαδικασία, που επέλεξε το Δ.Σ του Οργανισμού. Μια διαδικασία πρωτοφανούς επίδειξης αυταρχισμού, τρομοκρατίας και χυδαίας αντίληψης περί άσκησης εξουσίας. Το Δ.Σ του Οργανισμού επέλεξε να «εξετάσει» κατά μόνας τους συναδέλφους -επί πεντάωρο -για μια συλλογική ανακοίνωση, όπου κατήγγειλαν την πρόταση κλεισίματος της μονάδας μεθαδόνης, καθώς και την εν γένει διαδικασία λήψης αποφάσεων για το μέλλον του Οργανισμού. Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τόσο τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και αποφάσισε να αντιδράσει με αυτόν τον απαράδεκτο και καινοφανή τρόπο; Το ότι τόλμησαν οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την άποψη τους; Το ότι τόλμησαν να ενημερώσουν τους θεραπευόμενους και τις υπόλοιπες μονάδες της Αττικής; Ή μήπως το ότι απάντησαν συλλογικά; Αντί να προβληματιστούν για την ορθότητα των επιλογών τους που συναντά την καθολική διαφωνία των εργαζομένων, των θεραπευομένων και των οικογενειών τους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής και τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ανακριτικής δεινότητας επέλεξαν το ρόλο του «ιεροεξεταστή» (με πρακτικογράφο τον Αρχιερέα της νομικής επιστήμης, μέλος του Δ.Σ). Η λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για την αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης, συνάδει με φασίζουσες συμπεριφορές, όπως αυτές εξελίχθησαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. με έντονα στοιχεία πολιτικού ρεβανσισμού. Επιλογές τύπου «Ιεράς Εξέτασης» που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όσους διαφωνούν ή σκέφτονται να διαφωνήσουν στο μέλλον με τις όποιες επιλογές της Διοίκησης, δε χωρούν σε ένα Οργανισμό σαν τον ΟΚΑΝΑ…»

 

Διαβάστε επίσης:

Απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από τη διοίκηση

Πολάκης :Ευλόγησον έπρεπε να λένε οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ