Μεταλλαγμένα στελέχη SARS-CoV-2: Επιπλέον 94 κρούσματα στην Ελλάδα – Δείτε τις περιοχές

θεραπείες Covid
14-02-2021

Από τον ΕΟΔΥ και το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ανακοινώθηκαν σήμερα επιπλέον 94 δείγματα με τον μεταλλαγμένο ιό της Μεγάλης Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα αναλυτικός πίνακας με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες κυκλοφορούν μεταλλαγμένοι ιοί.

Το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης εντόπισε την περίοδο μεταξύ 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και 3 Φεβρουαρίου 2021, 93 νέα δείγματα που φέρουν το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος και 1 με τον ιό της Νότιας Αφρικής.

Τα θετικά δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου, Μυκόνου, Αχαΐας, Λακωνίας, Καρδίτσας και Λάρισας.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας 495 θετικά στελέχη της μετάλλαξης της Μεγάλης Βρετανίας και 9 της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής.

Δείτε τον πίνακα:

Σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες έχουν εντοπιστεί μεταλλαγμένα στελέχη

Τα 9 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής είναι όλα εγχώρια κρούσματα, εκ των οποίων 7 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Δείτε αναλυτικό πίνακα με όλα τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα: