Μετεκλογικές συμμαχίες αναζητά ο ΠΦΣ

26-12-2016

«Συμμαχίες» για την επόμενη μέρα των εκλογών αναζητούν οι φαρμακοποιοί ενόψει των αλλαγών που φέρνει το μνημόνιο στον φαρμακευτικό κλάδο. Ήδη το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου βρίσκεται σε συναντήσεις με πολιτειακούς παράγοντες της χώρας. 

Μετά την επίσκεψη της περασμένης Παρασκευής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σήμερα Τρίτη, αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος θα επισκεφθεί την πρωθυπουργό κυρία Βασιλική Θάνου  – Χριστοφίλου και θα την ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν την Φαρμακευτική Περίθαλψη. 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ  και ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μέλος του ΔΣ,  θα παραστούν σήμερα σε  πανυγειονομική σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λουράντος θα επιδώσει στον κ. Μεϊμαράκη τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από το Σώμα των Εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων και αφορούν την αναγκαιότητα της ανεξαρτησίας του φαρμακοποιού και το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα . 

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποστείλει αίτημα συνάντησης προς όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας

 

Συμπόσιο 

Οι επαφές του ΠΦΣ επεκτείνονται και στο εξωτερικό μετά και το πρόσφατο Συμπόσιο με την συμμετοχή και των Ευρωπαίων φαρμακοποιών. Μάλιστα, Δελτίο Τύπου που εξέδωσε προς τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης η PGEU, αναφέρεται στο Συμπόσιο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 

Όπως τονίζεται, «στη διάρκεια του συνεδρίου, οι χώρες που στο παρελθόν βίωσαν την ακραία απελευθέρωση παρουσίασαν παραδείγματα που αποδείκνυαν ότι η ποιότητα των φαρμακευτικών υπηρεσιών στην χειρότερη περίπτωση υποβαθμίστηκε, ενώ στην καλύτερη δε σημείωσε καμία βελτίωση. Σε ορισμένες χώρες, οι αρνητικές συνέπειες της απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων προβλημάτισαν τις κυβερνήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος». 

Στην ίδια Ανακοίνωση η PGEU επισημαίνει πως «συμφώνησαν επίσης ότι η δημόσια υγεία προστατεύεται καλύτερα με μια τέτοια ρυθμιστική δομή για τα φαρμακεία, που να διασφαλίζει την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία των φαρμακοποιών, να προστατεύει την προσβασιμότητα στις φαρμακευτικές υπηρεσίες και να θέτει την επαγγελματική και εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών πάνω από κάθε οικονομικό όφελος ή κέρδος για τους μετόχους».