Μέτρα για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής από τον ΕΟΠΥΥ

24-11-2017

Μέτρα για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, στις συναλλαγές τους με τον ΕΟΠΥΥ, λαμβάνει η διοίκηση του Οργανισμού.  Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σωτήρης Μπερσίμης, μιλώντας στη τηλεόραση της ΕΡΤ1, θα υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση και την κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του έτους,  θα  χορηγούνται κατ’ εξαίρεση  από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ  Ελευσίνας δύο  (2) συνταγολόγια ανά γιατρό με έδρα την Μάνδρα (συμβεβλημένων,  πιστοποιημένων,  Π.Ι.  Μάνδρας  κλπ)  προκειμένου  να συνταγογραφούν  την  φαρμακευτική  αγωγή  των  δικαιούχων  στο  πρώτο συνταγολόγιο    και  στο  δεύτερο  διαγνωστικές  εξετάσεις  καθώς  και  λοιπά προβλεπόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ όπως π.χ.  αναλώσιμο υγειονομικό υλικό,  είδη πρόσθετης περίθαλψης κλπ.

Σημειώνεται ότι η συνταγογράφηση  θα  συνοδεύεται  υποχρεωτικά  από Υπεύθυνη Δήλωση του ασφαλισμένου για την απώλεια του βιβλιαρίου και τυχόν  ηλεκτρονικών παραπεμπτικών που είχαν ήδη εκδοθεί και έχουν καταστραφεί,   καθώς και αποδεικτικό εγγραφής του στους καταλόγους πληγέντων του Δήμου Μάνδρας και Μεγάρων (Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου).

Τέλος, τα αιτήματα εκκαθάρισης παροχών των πληγέντων ασφαλισμένων του Οργανισμού    καθώς  και  των  συμβεβλημένων  προμηθευτών  Υγείας  (Πάροχοι –Φαρμακεία ) με έδρα την Μάνδρα Αττικής, θα εκκαθαρίζονται και θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα από την αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ στην οποία οι συμβεβλημένοι προμηθευτές θα πρέπει να προσκομίζουν τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιολογητικά (Ηλεκτρονική  ή  χειρόγραφη  συνταγή -παραπεμπτικό,  Υπεύθυνη  Δήλωση  του Ασφαλισμένου και αποδεικτικό εγγραφής του στους καταλόγους των πληγέντων)