Μια καμπάνια ευαισθητοποίησης …for her

26-12-2016

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas σε συνεργασία με την  Αστική  μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women for Oncology» και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Αλμα Ζωής» θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Μαρτίου 11:00-15:00.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού στο Golden Hall, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν  και να συζητήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς ενώ παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ψηλάφηση μαστού από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες της «Women for Oncology ». Παράλληλα, στο πλαίσιο της “ForHer”, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women 4 Oncology» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24 το Σάββατο 7 Μαρτίου ώρα 15:00. Επίσης καθόλη τη διάρκεια του μήνα θα προγραμματισθούν δράσεις που θα αφορούν προληπτικές εξετάσεις σε συνεργασία με συγκεκριμένους φορείς για τις οποίες θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις. 

«Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο ο καρκίνος της γυναίκας. Με την καμπάνια “For Her” στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και με τη συμβολή των «Γυναικών στην Ογκολογία» και του «Άλματος Ζωής» να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.» ανέφερε η κα Δήμητρα Κιντώνη Product Strategy Director, Roche Hellas.

Οι Παθολόγοι Ογκολόγοι, εκπρόσωποι  του δικτύου «Women for Oncology» κες Λινάρδου και Γαλάνη επισήμαναν  τις ιδιαιτερότητες του καρκίνου στη γυναίκα που είναι πολλές και περίπλοκες, αλλά αντιμετωπίζονται με επιτυχία εφόσον υπάρχει η συμμετοχή των ίδιων των γυναικών. “Στόχος μας με την καμπάνια “For Her” είναι να ενημερώσουμε τις γυναίκες και να τις ευαισθητοποιήσουμε αναδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.»

Από την πλευρά της η  κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» σημείωσε:  «Είμαστε χαρούμενοι που η  νέα καμπάνια “For Her” έρχεται να ενδυναμώσει το μήνυμά μας και να το μεταφέρει σε ακόμα περισσότερες γυναίκες. Η σύμπραξη όλων είναι καθοριστική για να καταφέρουμε να υπενθυμίζουμε συνεχώς σε όλες τις γυναίκες ότι οφείλουν να προστατέψουν οι ίδιες τον εαυτό τους με τη σωστή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.»

H καμπάνια “For Her” είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι έχουμε τουλάχιστον μία σημαντική γυναίκα στη ζωή μας. Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη  νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά στον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας κα. Η γνώση και η ενημέρωση όλων, -και όχι μόνο των γυναικών- για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο μπορεί  να συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.