Mini mba in Pharma για στελέχη του κλάδου από την ΕΕΦαΜ και το ALBA Gratuate Business School

11-09-2017

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και το ALBA Graduate Business School ανακοινώνουν την έναρξη του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”, το οποίο υλοποιούν από κοινού, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους για την επιμόρφωση των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου. Πρόκειται για μία καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, που συνδυάζει την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου με την έγκυρη, υψηλού επιπέδου θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Σκοπός του Προγράμματος είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να διαχειρίζονται επιτυχώς κάθε νέα πρόκληση της φαρμακευτικής αγοράς.

Το “mini-mba in Pharma” έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των στελεχών φαρμακευτικών εταιρειών, δίνοντας έμφαση στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, την καλλιέργεια ηγετικών ικανοτήτων και τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της κεκτημένης γνώσης στην εργασιακή τους καθημερινότητα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στα ανερχόμενα στελέχη που επιδιώκουν να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για την απασχόληση σε θέσεις αυξημένης ευθύνης στις εταιρείες τους, αλλά και σε στελέχη με επιστημονικό ή τεχνολογικό υπόβαθρο που επιθυμούν να αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να αναδειχθούν σε ικανούς ηγέτες ομάδων.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ, Σοφία Νάσιου δήλωσε σχετικά: «27 χρόνια τώρα, η Ε.Ε.Φα.Μ. αφουγκράζεται τις σύνθετες ανάγκες των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας και επιχειρεί να τις ικανοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από την υλοποίηση υψηλού επιστημονικού επιπέδου εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αποσκοπούν να τα καταστήσουν πολύτιμο κεφάλαιο των οργανισμών που εκπροσωπούν. Η στρατηγική μας συνεργασία με έναν διεθνούς κύρους εκπαιδευτικό οργανισμό, όπως το ALBA Graduate Business School σηματοδοτεί την αναγνώριση ότι μέσα από τη σύνθεση δυνάμεων και την υπέρβαση παραδοσιακών προτύπων, ανταποκρινόμαστε καλά και έγκαιρα σε ένα οικοσύστημα πολυπαραγοντικό και ανθρωποκεντρικό όπως αυτό του Φαρμάκου. Έχουμε την πεποίθηση ότι το Πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά επιτυχές, επειδή εκφράζει και εφαρμόζει τις αξίες που μας οδηγούν και μας εμπνέουν να εργαζόμαστε για τη συνολική προαγωγή του κλάδου μας: δέσμευση, ποιότητα, συνεργασία, αξιοπιστία, ακεραιότητα. Σκοπός μας είναι να καταστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναφοράς για τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς και έρεισμα για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία».

Πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει αξία στο σύγχρονο στέλεχος

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλες τις θεματικές που προσφέρουν αξία στο βιογραφικό των συμμετεχόντων και στον οργανισμό που εκπροσωπούν, μέσα από τη στενή σύνδεση με το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, την ανάλυση των πραγματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις και την κατανόηση των σύγχρονων τάσεων της φαρμακευτικής αγοράς. Ταυτόχρονα, είναι το μοναδικό mini-mba στην Ελλάδα που έχει διάρκεια 160 ώρες διδασκαλίας και ολοκληρώνεται σε μόλις 8 μήνες, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση των παραδόσεων από τα εξαιρετικά πολυάσχολα στελέχη του κλάδου.

 

Ο Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης, Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων και Στρατηγικής, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece επισήμανε ότι: «Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας οδηγεί σε σημαντικές ανατροπές στην δομή των κλάδων, στα επιχειρηματικά μοντέλα και στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Τα στελέχη καλούνται να κατανοούν και να διαχειρίζονται σύνθετα και άγνωστα επιχειρηματικά πρότυπα γρήγορα και αποτελεσματικά. Η συνεχής μάθηση λοιπόν, έχει πλέον κεντρικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία των στελεχών στην οικονομία. Το Πρόγραμμα “mini-mba in Pharma”, το οποίο διοργανώνει η Ε.Ε.Φα.Μ σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη και μαζί σύγχρονες διοικητικές πρακτικές του κλάδου υιοθετώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, δίνει την δυνατότητα στα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου να αναπτύξουν τις απαραίτητες διοικητικές δεξιότητες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των νέων επιχειρηματικών προκλήσεων».

 

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο Φορέων, ο Δρ. Σεραφείμ Βολιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Στρατηγικής, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Προγράμματος “mini-mba in Pharma δήλωσε: «Η συνεργασία του ALBA Graduate Business School και της Ε.Ε.Φα.Μ. διασφαλίζει υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, εστιασμένες στις ειδικές ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών. Το σύντομο αλλά εντατικό αυτό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ώστε να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων από την πρώτη ως την τελευταία ώρα εκπαίδευσης, ενώ χαρακτηριστική του καινοτομία αποτελεί η συνεργασία καθηγητών του ALBA με στελέχη του φαρμακευτικού χώρου, ώστε κάθε εκπαιδευτική ενότητα να είναι ταυτοχρόνως θεωρητικά άρτια και πρακτικά αποτελεσματική».

 

Οι παραδόσεις ξεκινούν το Νοέμβριο και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2018. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ALBA Graduate Business School.

 

Για την αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών και τα πλεονεκτήματα του Προγράμματος, θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση “OPEN DAY”, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:30, στις εγκαταστάσεις του ALBA Graduate Business School.

 

Οι εγγραφές στο Πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eefam.gr/mini-mba-in-pharma.