Μητέρες, αφήστε τα smarphones για να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας

26-12-2016
Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης βρήκαν πως οι πολυάσχολες μητέρες πρέπει να αφήνουν στην άκρη τα κινητά και τα tablets αν θέλουν να επικοινωνήσουν πραγματικά με τα παιδιά τους. Ειδικά την ώρα του φαγητού.
 
Όπως έδειξε η έρευνα τους, οι μητέρες που άφηναν την προσοχή τους να αποσπαστεί από τα κινητά κατά τη διάρκεια των γευμάτων είχαν χειρότερη επικοινωνία με τα παιδιά τους από αυτές που αφήνουν κάτω το κινητό όταν τρώνε. Γιατί; Όπως εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Jenny Radesky, η συνεχή προσήλωση στο κινητό, μείωνε την ανταλλαγή συζήτησης κατά τη διάρκεια του φαγητού ανάμεσα σε αυτές και τα παιδιά τους.
 
Συγκεκριμένα, η έρευνα των ειδικών έδειξε πως η χρήση των κινητών και άλλων συσκευών κατά τη διάρκεια του φαγητού σήμαινε 20% λιγότερη συνομιλία και 39% λιγότερο από άλλες μορφές επικοινωνίας, ανάμεσα στις μητέρες και τα παιδιά τους. Ακόμα, όπως έδειξε η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό οι Academic Pediatrics, οι μητέρες που έλεγχαν συχνά το κινητό τους κατά τη διάρκεια των γευμάτων έδειχναν λιγότερη εμψύχωση στα παιδιά τους.