Μητσοτάκης προς Κικίλια και Κοντοζαμάνη: Αυτές, οι προτεραιότητες στην Υγεία

Υπουργείο Υγείας
11-07-2019

Με διακηρυγμένο στόχο και στρατηγική επιλογή «Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες», οι οδηγίες που παρέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αποτελούν άμεση κυβερνητική προτεραιότητα αφορούν σε:

Αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται εντατικοποίηση των ελέγχων με μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

Ενεργοποίηση προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS για τον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο.

Κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.

Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες αλλά κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ.)

Καθιέρωση ατομικού ηλεκτρονικού ιστορικού υγείας για την καλύτερη διαχείριση της υγείας και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Θεσμοθέτηση και άμεση εφαρμογή διαφανούς ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς και ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών.

Προώθηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη.

Ενίσχυση των νοσοκομείων με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως με την απόκτηση της ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και όχι μόνο μετά την πρόσληψή τους στο εθνικό σύστημα υγείας όπως συμβαίνει σήμερα. Επιπλέον, 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε βάθος 4ετίας.

Δραστική αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων με αυστηρή εφαρμογή των διεθνών οδηγιών, ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και έλεγχο συμμόρφωσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Όλο και μεγαλώνει η λίστα με τα φάρμακα που λείπουν από τη χώρα μας