Μόλις 4 θετικά κρούσματα ανάμεσα σε 7.804 τουρίστες στο Ελ. Βενιζέλος

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
17-06-2020

Μόνο τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ελέγχους που έγιναν σε τουρίστες μέσα σε μία εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από τους 7.804 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για τον κορονοϊό σε επιβάτες πτήσεων που ήρθαν από το εξωτερικό την τελευταία εβδομάδα, μόνο οι τέσσερις ήταν θετικοί.

Ελάχιστοι χαρακτηρίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στην Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» την τελευταία εβδομάδα και ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τις 8 έως και τις 14 Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα πριν η χώρα μας ανοίξει τις πύλες τις σε 29 χώρες, πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 7.804 επιβάτες που έφθασαν στην Ελλάδα με 104 πτήσεις από 19 χώρες προέλευσης. Από αυτούς, μόνο οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, για τους οποίους ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι έλεγχοι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς θα συνεχιστούν, με στόχο να γίνει πράξη το σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού που έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τα νέα εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφηκαν από την Κυριακή μέχρι και σήμερα, Τρίτη, είναι συνολικά τέσσερα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται σε ποιες πύλες εισόδου της χώρας διαγνώστηκαν.