Μυτιληναίος: Δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας

01-04-2020

Έφτασαν 13,5 εκατ. μάσκες από την Κίνα, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

65 ειδικοί αναπνευστήρες, δωρεά της εταιρείας “MYTILINEOS”, παραδίδονται εντός των προσεχών ημερών στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την εταιρεία “MYTILINEOS” για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

13,5 εκατ. μάσκες από την Κίνα

Στην Αθήνα έφθασε την Τρίτη το μεγαλύτερο φορτίο από τις 13,5 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό, το οποίο εστάλη από την Κίνα.

Το φορτίο, συνολικού κόστους 7,75 εκατ. ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Κατά την παραλαβή του φορτίου ο Μητσοτάκης υπογράμμισε πως θα αξιοποιηθεί για να θωρακιστούν όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. «Για να αισθάνονται ότι πηγαίνουν στον πόλεμο με τα απαραίτητα πολεμοφόδια» σημείωσε και ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δωρεά υγειονομικού υλικού.

«Συγκινητική και γενναιόδωρη η δική σας πρωτοβουλία, αλλά το ίδιο συγκινητική και γενναιόδωρη και η πρωτοβουλία μιας γυναίκας από τα Γρεβενά που έραψε μάσκες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για μείωση της διασποράς του κορονοϊού, είπε πως «πρέπει να επιμείνουμε στη στρατηγική μας», ενώ ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που συμμορφώνονται στα μέτρα. Μιλώντας για το Πάσχα, επέμεινε πως φέτος «θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, δεν θα πάμε στα χωριά μας».