Νέα δωρεάν υπηρεσία για καλύτερες καλλιεργητικές πρακτικές από τη BASF

17-01-2020

Το νέο ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο του τμήματος Agricultural Solutions, πρωτοβουλίες αειφορικής γεωργίας και ψηφιακές υπηρεσίες θα παρουσιάσει η BASF στη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού κλάδου Agrotica 2020, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο 8, stand 30 & 30a, η BASF θα προβάλει τις ολοκληρωμένες και συνδυαστικές λύσεις, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες του παραγωγού, από το σπόρο έως τη συγκομιδή.

«Στη φετινή Agrotica, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ελιά και τη σημαντική προσπάθεια που έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια για μία ολιστική προσέγγιση της ελαιοκαλλιέργειας,» δήλωσε ο κος Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. «Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουμε τους πρότυπους ελαιώνες, τη νέα μας πρωτοβουλία που αναλάβαμε σε συνεργασία με τις εταιρείες Haifa, Netafim, Gaia Epixeirein και Pieralisi και με την υποστήριξη των ΔΟΕΠΕΛ, ΠΕΜΕΤΕ, ΕΔΟΕ, ΣΕΒΙΤΕΛ και Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, με στόχο την ανάδειξη των καλών καλλιεργητικών πρακτικών, που οδηγούν σε μία σταθερή και ποιοτική παραγωγή καρπού και ελαιόλαδου,» τόνισε ο κ. Γούναρης.

Επιπλέον, η BASF θα παρουσιάσει το πρόγραμμα πιστοποίησης παραγωγής βαμβακιού με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, με την ονομασία Certified Sustainable FiberMax® (CSF). Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 ετών από την έναρξη του προγράμματος CSF, η BASF θα διοργανώσει το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου, και ώρα 13.30, στο περίπτερο της μια ενημερωτική εκδήλωση για το CSF και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Andrew Beadle, Επικεφαλής Αειφορίας της BASF Agricultural Solutions, ο Roian Atwood, Senior Director, Global Sustainable Business, Wrangler & Lee Jeans, και η Suzanne Barratt, Communication Manager στο Τμήμα Σπόρων, BASF Agricultural Solutions.

Τέλος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η BASF θα παρουσιάσει το καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο xarvio™ SCOUTING. Με τη λήψη φωτογραφιών από το smartphone ή το tablet, ο χρήστης του xarvio™ SCOUTING αναγνωρίζει στο χωράφι του ζιζάνια, έντομα και ασθένειες. Πρόκειται για μία δωρεάν υπηρεσία της BASF, ένας πολύτιμος βοηθός στην τσέπη του γεωπόνου και του παραγωγού, που του επιτρέπει να καλλιεργεί με πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Τα προϊόντα xarvio™ SCOUTING χρησιμοποιούνται από αγρότες σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.