Νέα Καρδιολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»: Διαθέτει Μονάδα Εμφραγμάτων με 8 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες

05-10-2022

Πραγματοποιήθηκαν χθες 4 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη κλινική που διαθέτει 24 ανακαινισμένες κλίνες και Μονάδα Εμφραγμάτων με 8 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, ενώ λειτουργεί εργαστήριο υπερήχων καρδιάς και αγγείων, καθώς και Αιμοδυναμικό Εργαστηρίο, όπου διενεργούνται διαγνωστικές στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές συμπεριλαμβανομένων των πρωτογενών αγγειοπλαστικών για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και επεμβάσεις δομικών παθήσεων της καρδιάς όπως διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, σύγκλιση μεσοκολπικής επικοινωνίας κ.α..

Η Κλινική βρίσκεται ήδη στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών του Ε.Σ.Υ. συμμετέχοντας πλήρως σε πρωινές εφημερίες και σε γενικές εφημερίες ανά τέσσερις ημέρες. Επιπλέον λειτουργούν πρωινά εξωτερικά ιατρεία (Δυσλιπιδαμίας, Καρδιάς – Σακχαρώδους Διαβήτη – Παχυσαρκίας και Μεταβολικών νοσημάτων, Καρδιοογκολογίας, Kαρδιολογικής παρακολούθησης post-Covid, Καρδιακής Ανεπάρκειας και Μυοκαρδιοπαθειών, Αρρυθμιολογικό – Βηματοδότησης, Δομικών Παθήσεων της καρδιάς, Επεμβατικής Καρδιολογίας κ.α.). Το ανθρώπινο δυναμικό της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής αποτελούν 14 ειδικευμένοι καρδιολόγοι (Καθηγητές Ιατρικής Σχολής και Ιατροί Ε.Σ.Υ), 13 ειδικευόμενοι ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολόγοι και διοικητικό προσωπικό.

Η ύπαρξη αυτής της κλινικής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος της Ελλάδας και της νότιας Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για την ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών με καρδιοαναπνευστικά νοσήματα

Η κλινική ανακαινίστηκε με δωρεά στη μνήμη της Άννας Ρηγοπούλου, ιατρού του νοσοκομείου και του αδελφού της Σπήλιου Ρηγόπουλου. Η κατασκευή του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου (Αιγέας ΑΜΚΕ) και ο αγγειογράφος/στεφανιογράφος χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Συγχρόνως ανακαινίστηκε και η δεύτερη αίθουσα αιμοδυναμικού εργαστηρίου όπου διενεργούνται ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες και τοποθετήσεις βηματοδοτών – απινιδωτών.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.