Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση νοσηλευτών ΜΕΝΝ – διοίκησης στο «Αγία Σοφία»

14-09-2017

Νέο επεισόδιο έχει προκύψει στην σφοδρή αντιπαράθεση, η οποία σοβεί μεταξύ της διοίκησης του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία» και των 32 νοσηλευτών της Α’ και της Β’ μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ) του ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, με παραλήπτρια τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Αγία Σοφία», Μαρία Χριστοδούλου.

Συγκεκριμένα, ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ διαβεβαιώνει ότι οι επιπλέον νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 2 ΜΕΝΝ του «Αγία Σοφία» δεν περιορίζονται στα καθήκοντά τους από το ΚΕΕΛΠΝΟ και, ιδιαιτέρως, δεν υπάρχει περιορισμός στη συμμετοχή των εν λόγω νοσηλευτών σε διακομιδές βαρέως πασχόντων νεογνών από τα νοσοκομεία στα οποία έχουν μόλις γεννηθεί προς το «Αγία Σοφία».

Το έγγραφο, το οποίο παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το healthview.gr έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), στελέχη της οποίας διαβεβαιώνουν το healthview.gr ότι «πρόκειται για διάτρητο νομικά κείμενο, το οποίο η ΕΝΕ σκοπεύουμε να προσβάλουμε δικαστικώς».

Υπενθυμίζεται ότι οι 32 νοσηλευτές των 2 ΜΕΝΝ του «Αγία Σοφία» έχουν υπογράψει κείμενο, το οποίο έφερε κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα το healthview.gr, με το οποίο οι νοσηλευτές ενημερώνουν τη διοίκηση του «Αγία Σοφία» ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν εφεξής σε διακομιδές βαρέως πασχόντων νεογνών προς το «Αγία Σοφία», εάν δεν έχουν σχετική έγγραφη εντολή εκ μέρους της διοίκησης του ιδρύματος.