Νέο φαρμακείο διακίνισης υψηλού κόστους εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

13-09-2018

Ένα νέο φαρμακείο διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους εγκαινίασε χθες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καματερού το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Αυγούστου.  Το φαρμακείο διακινεί σκευάσματα υψηλού κόστους που απευθύνονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες ασθενών, κυρίως πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ασθενείς που εξυπηρετούνται από δέκα έως σήμερα ιδιωτικές κλινικές) και μεταμοσχευμένους.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προωθώντας σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των ασθενών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το τελευταίο εξάμηνο προχώρησε επίσης στην ίδρυση του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Περιστερίου.  Τα νέα φαρμακεία σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των ασθενών των δυτικών προαστίων οι οποίοι έως σήμερα απευθύνονταν στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ του κέντρου Αθηνών.

Για τον ίδιο λόγο επαναλειτούργησε και το δεύτερο φαρμακείο επί της Αγίου Κωνσταντίνου 16 στην Ομόνοια (όπισθεν του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αθήνας) το οποίο υπάγεται διοικητικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Αθήνας.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα πρόκειται να μεταφερθεί το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Γκύζη από την οδό Παράσχου 23 που λειτουργεί σήμερα, σε νέο ανακαινισμένο κτίριο επί της οδού Λεωφ. Αλεξάνδρας 175,  στους Αμπελόκηπους.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ σήμερα διαθέτει 34 συνολικά φαρμακεία σε όλη την επικράτεια εκ των οποίων τα δέκα εξυπηρετούν το Νομό Αττικής. Σε αυτά προσέρχονται καθημερινά περίπου 5.200 συμπολίτες μας.