Νερό: Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να πίνετε περισότερο

γυναίκα πίνει νερό
21-06-2021

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό. Μάλιστα, ο εγκέφαλος είναι κατά τo 85% νερό και το αίμα είναι κατά το 90% νερό. Το να έχετε το σώμα μας το H2O που χρειάζεται ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, αποτοξινώνει, ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος και προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς.

Πολλοί άνθρωποι ωστόσο, δεν πίνουν όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.

5 τρόποι για να πίνουμε περισσότερο νερό

  • Ορίστε την ποσότητα νερού που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα. Και φροντίστε το χρώμα των ούρων σας να είναι μεταξύ ανοιχτού κίτρινου και διάφανου.
  • Βάζοντας ειδοποιήσεις μέσα στην ημέρα, θα πιείτε τουλάχιστον περισσότερο από ότι θα πίνατε εάν δεν χτυπούσε το ξυπνητήρι.
  • Σχεδιάστε με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα όρια ημερήσιας κατανάλωσης πάνω στο μπουκάλι, ώστε να γνωρίζετε πόσο επιπλέον πρέπει να πιείτε μέσα στην ημέρα.
  • Η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα, σας κρατά ενυδατωμένους και μειώνει την πρόσληψη τροφής, οδηγώντας σε γρήγορη απώλεια βάρους. Περίπου δύο ποτήρια πριν το φαγητό προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, οδηγώντας σε μικρότερη πρόσληψη τροφής, άρα και θερμίδων.
  • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως είναι το αγγούρι, το μαρούλι, το καρπούζι, οι ντομάτες, το σπανάκι, το σέλινο, το ραπανάκι, οι πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο και το κολοκύθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Νερό: Γιατί πρέπει να πίνουμε με άδειο στομάχι