Νίκος Παπαευσταθίου στο healthview.gr: Η άσκηση στο “Μεταξά” δεν συμπίπτει με τη στάση εργασίας της Πέμπτης – Η ΟΕΝΓΕ κάνει λάθος!

13-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στις 10 π.μ. της Πέμπτης 14 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει η άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο του Πειραιά “Μεταξά”, με τον σχεδιασμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας να προβλέπει την ολοκλήρωση της άσκησης πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουνίου, ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η στάση εργασίας την οποία έχει προκηρύξει το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 μ.μ.

“Εμείς δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός. Κάνουμε τις ασκήσεις ετοιμότητας, προκειμένου να είναι θωρακισμένοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ενδεχόμενο εκτάκτων συνθηκών. Η άσκηση της Πέμπτης στο ‘Μεταξά’ δεν συμπίπτει χρονικά με τη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ. Η ΟΕΝΓΕ κάνει λάθος να μας κατηγορεί”.

Αυτά δηλώνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο healthview.gr ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος θα εποπτεύει την άσκηση ετοιμότητας στο “Μεταξά”.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει τη διοίκηση του “Μεταξά”, επειδή “μέρα αγώνα ενάντια στο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο όπου σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες και όλα τα  σωματεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν αποφασίσει στάση εργασίας και συλλαλητήρια επιμένει στο στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού με πρόσχημα μία «άσκηση» που φυσικά θα μπορούσε να διεξαχθεί μια οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία”…