Νοσηλευτές: Υπουργικό κρεσέντο ανευθυνότητας

26-12-2016

Με μία δηκτική ανακοίνωση η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών του ΕΣΥ υπενθυμίζει στον υπουργό Υγείας δηλώσεις από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha πριν από τρεις μήνες συμφωνα με τις οποίες το μεγάλο πρόβλημα του συστήματος Υγείας είναι το νοσηλευτικό προσωπικό και ότι θα φρόντιζε να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων σε νοσηλευτές μέχρι τον Ιούνιο. Η ΠΑΣΥΝΟ χαρακτηρίζοντας τις τότε δηλώσεις του κου Κουρουμπλή ως “κρεσέντο ανευθυνότητας” αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Μεσούντος του Ιουνίου, επίκαιρες όσο ποτέ φαντάζουν οι  δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κου Κουρουμπλή στον ραδιοφωνικό σταθμό “ALPHA”, αν και πέρασαν ήδη τρεις μήνες.Αρχίζοντας  τις …φανταστικές  δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι «το μεγάλο πρόβλημα του συστήματος είναι το νοσηλευτικό προσωπικό».Και συνεχίζει να είναι, μιας και έτσι είναι τυπωμένο στο μυαλό του κου υπουργού…

Συνεχίζοντας με ανεξήγητη βεβαιότητα και παροιμιώδη στόμφο, δηλώνει ότι μέχρι τον Ιούνιο θα “πλημμυρίσει” τα νοσοκομεία με νοσηλευτικό προσωπικό, προκαλώντας τον συμπαθή δημοσιογράφο, κ. Βερύκιο για σκληρή  κριτική, εφόσον φανεί αναξιόπιστος.Αδιευκρίνιστο βέβαια παρέμεινε το έτος της…πλημμύρας, γιατί για φέτος τον Ιούνιο δεν θα προλάβουμε την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων…

Ανακριβής συνελήφθη ο κος υπουργός και στο ότι θα καθιέρωνε  στην Ελλάδα την «εξειδίκευση» του Νοσηλευτή. Ίσως έπρεπε κάποιος να τον ενημερώσει, ότι η ειδικότητα (και όχι η «εξειδίκευση») έχει θεσμοθετηθεί από τον αείμνηστο Γ. Γεννηματά απ’ το 1985 (με το Ν. 1579). Θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι έχουν αποκτήσει τον τίτλο της νοσηλευτικής ειδικότητας προς όφελος της δημόσιας υγείας, χιλιάδες Νοσηλευτές μέχρι σήμερα. Και ευτυχώς κ. Κουρουμπλή που δεν περιμένανε τη δική σας ανερμάτιστη πρωτοβουλία!

Στο τέλος της… επικής του δήλωσης, ζητάει από το δημοσιογράφο να του ασκηθεί σκληρή κριτική, εφόσον αποτύχει να γεμίσει τα νοσοκομεία με χιλιάδες νοσηλευτών μέχρι τον Ιούνιο. Ξέχασε ίσως να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να διορίσει τροχονόμους έξω απ’ τα νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου να ρυθμίζουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα προκληθεί απ’ τις χιλιάδες των νεοπροσληφθέντων.

Τι να πει κανείς όταν σε ενάμιση λεπτό έχουν ειπωθεί τόσες πολλές ανακρίβειες;