Νοσοκομεία: Έκτακτη επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Υγείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

01-12-2021

Έκτακτη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η υπουργός επισκέφθηκε τα νοσοκομεία της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί, λόγω της έξαρσης του πανδημικού κύματος. Συζήτησε με στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών όλα τα θέματα λειτουργίας των κλινικών. Στο ΑΧΕΠΑ, επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για περιστατικά Covid-19. Ενώ επιτήρησε και τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Η κα Γκάγκα τόνισε ότι παρά την πίεση, το σύστημα αντέχει. «Αντέχει χάρη στους ανθρώπους του, οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εργάζονται ασταμάτητα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όλων των ασθενών». «Ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα. Και να εμβολιαστεί, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος», τόνισε.

Στο «Παπανικολάου», που έχει νοσηλεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 ασθενείς με Covid-19, η Αναπληρώτρια Υπουργός εξήρε τη «σημαντική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό όχι μόνο για τα περιστατικά covid, αλλά για όλους τους ασθενείς, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στο Ιπποκράτειο, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε ειδικά στη σημασία της συνέχισης των εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως οι μεταμοσχεύσεις. Καθώς και η φροντίδα των εγκύων που προσβάλλονται από τη νόσο Covid-19. «Έχει ιδιαίτερη σημασία ο εμβολιασμός των εγκύων, ο οποίος είναι ασφαλής σε κάθε τρίμηνο της κύησης. Και αποτρέπει τον κίνδυνο τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για τα μωρά τους», τόνισε.

Στο «Παπαγεωργίου», που βρισκόταν σε εφημερία, η Αν. Υπουργός επισκέφθηκε τα ΤΕΠ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές των Κλινικών Covid-19, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και τους εκπροσώπους των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Covid. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου. Τονίστηκε για μια ακόμη φορά η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία όλων των πολιτών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των non-covid ασθενών.