Νοσοκομεία του ΕΣΥ: Προτεραιότητα η στελέχωση και η ενίσχυση των ΤΕΠ – Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στον Νομό Ηλείας

10-08-2022

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας είναι η λειτουργική και κτιριακή αναβάθμιση των ΤΕΠ, καθώς και η στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε όλοι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά, γρήγορα και χωρίς αναμονές. Τον σχεδιασμό του υπουργείου παρουσίασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα η οποία μετέβη χθες στο Νομό Ηλείας για να επισκεφθεί για 2η φορά τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας στο πλαίσιο των επισκέψεων της στα νοσοκομεία της χώρας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς επίσης στην ενίσχυση των ΤΕΠ του νοσοκομείου. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ήδη έχουν προκηρυχθεί 9 θέσεις μόνιμων γιατρών, από τις οποίες οι 5 αφορούν παθολόγους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, η Αναπληρώτρια Υπουργός περιηγήθηκε στην νέα πτέρυγα, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ. Στη νέα πτέρυγα -που έλαβε πρόσφατα πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική- θα φιλοξενηθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Χημειοθεραπείας. Μάλιστα, παρατήρησε σαφή πρόοδο των εργασιών από την προηγούμενη επίσκεψη της στο Νοσοκομείο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της :”Οι στόχοι του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνονται στην φροντίδα των Επειγόντων Περιστατικών παντού, αλλά και την παροχή φροντίδας για τα χρόνια νοσήματα στον τόπο που μένει κάθε ασθενής και η μονάδα αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα βελτίωσης προς την κατεύθυνση αυτή.” Να επισημανθεί ότι η κα Μίνα Γκάγκα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην πρόσφατη επαναλειτουργία των χειρουργείων.

Μετά τον Πύργο και την Αμαλιάδα, μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκαν και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που βρισκόταν σε καθεστώς εφημερίας, με φόρτο δουλειάς. Η Αναπληρώτρια Υπουργός μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τις χειρουργικές αίθουσες και διαπίστωσε ότι, αφενός είναι κατάλληλα εξοπλισμένες, αφετέρου χρήζουν συντήρησης και αναβάθμισης.

Συζήτησε με τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, αλλά και ασθενείς που ζητούσαν γρηγορότερη διακίνηση. Η κα Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η λειτουργική και κτιριακή αναβάθμιση των ΤΕΠ, ώστε όλοι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά, γρήγορα, χωρίς αναμονές και να αισθάνονται ασφάλεια, σιγουριά και στοργή. Η επισκεψιμότητα στα ΤΕΠ είναι πράγματι μεγάλη, το προσωπικό είναι πρόθυμο και έμπειρο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν προστεθεί 400 νέα άτομα περίπου προσωπικό τα χρόνια της πανδημίας και σύντομα θα έχει νέο μόνιμο προσωπικό. Η αναβάθμιση των ΤΕΠ θα ξεκινήσει άμεσα, έχει ήδη γίνει προμελέτη και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.”