Νοσοκομείο Καρδίτσας: Βλάβη στην παροχή οξυγόνου οδήγησε στη μεταφορά 15 ασθενών – Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε

νοσοκομείο
29-03-2021

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όταν διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου, το οποίο υποστηρίζει την αναπνευστική λειτουργία των ασθενών με κορονοϊό.

Δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ (ο ένας στη ΜΕΘ Covid και ο δεύτερος στην non Covid), καθώς και 13 ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό και νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα και με τη συμβολή του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Λίγο μετά το μεσημέρι, η βλάβη αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι η εξής:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παρουσιάστηκε βλάβη στον μειωτή οξυγόνου του Νοσοκομείου μας. Για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, μέχρι να γίνει ο έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία μας, 1 ασθενής από τη ΜΕΘ-Covid, 1 από τη ΜΕΘ non Covid και 13 Covid ασθενείς από την Πνευμονολογική Κλινική, μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ. Στις 12:30 ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος έλεγχος και οι ενέργειες ειδικού κλιμακίου τεχνικών, αποκαταστάθηκε η βλάβη και το σύστημα οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λειτουργεί και πάλι κανονικά».