Ντόμινο κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ

26-12-2016

«Ντόμινο» κινητοποιήσεων έχει ξεσπάσει στο ΕΣΥ. Την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν – από τις 7:30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου- οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις 10:00 π.μ. θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς την έδρα της 3ης ΥΠΕ. 

Σύμφωνα με το Σωματείο εργαζομένων, «το Νοσοκομείο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από την έλλειψη προσωπικού. Με συνεχή και εναλλασσόμενα ωράρια, με 16ωρη εργασία μέσα στο 24ωρο, χωρίς ρεπό, χωρίς άδειες, με 50% κενές θέσεις στο νοσηλευτικό  προσωπικό και πάνω από 50% στις υπόλοιπες ειδικότητες». 

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» οι οποίο προχώρησε και σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννουλάτο και το Γενικό Γραμματέα Οικονομικών του Υπουργείου κ. Κομματά. 

Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης του Νοσοκομείου που αφορά τόσο την τακτική επιχορήγηση όσο και τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ (Νοσήλεια), με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες. 

Μετά την «άκαρπη» συνάντηση καθώς δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απόφαση, αποφασίστηκε από Δευτέρα 6/6/2016 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.την ίδια μέρα στις 8 π.μ. θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. 

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, Χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, Μόνιμη και σταθερή εργασία.