Ντούς: Γιατί είναι καλύτερη η εναλλαγή κρύου και ζεστού

άντρας κάνει ντους
29-07-2022

Το πρωινό ντους μας κρατάει δροσερούς και καθαρούς για το υπόλοιπο της ημέρας. Μπορεί όμως να μας προσφέρει πολλά περισσότερα.

Ο καφές είναι σίγουρα αυτό που μας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Πριν από αυτό όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμα, εξίσου «τονωτικό»
Το πρωινό ντους για πολλούς είναι αγαπημένη συνήθεια. Αλλά είναι κάτι που παίρνει βελτίωση αν «ξεχάσεις» για λίγο το ζεστό νερό.

Το παγωμένο νερό το πρωί είναι εφιάλτης. Όμως είναι κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη ο οργανισμός μας.

Ένα από τα πιο παμπάλαια ανέκδοτα είναι αυτό του σκωτσέζικου ντους, όμως η δράση του στον οργανισμό μας μόνο ανέκδοτο δεν είναι. Η εναλλαγή κρύου και καυτού νερού ανά μερικά δευτερόλεπτα τσιτώνει το δέρμα και το σώμα μας, το ξυπνάει για τα καλά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσφέρει ευεξία.

Ο μηχανισμός είναι πολύ απλός κι έχει να κάνει με την αλλαγή στη συμπεριφορά των τριχοειδών αγγείων με τη διατομή τους να αυξομειώνεται κι έτσι να μπουστάρεται η κυκλοφορία του αίματος. Εναλλαγή κρύου/ζεστού νερού λοιπόν για μερικά δευτερόλεπτα για σώμα και πνεύμα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τη βάρβαρη καθημερινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Δέρμα: Τα 5 ευεργετικές ιδιότητες του κρύου ντους στην επιδερμίδα μας