Ο αγχώδης πατέρας μεγαλώνει παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς

26-12-2016

Πολλοί γονείς σήμερα έχουν παραπάνω άγχος. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι αυξημένες υποχρεώσεις και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας…. οι γονείς είναι σε ένα συνεχές πανικό και τρέξιμο. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι πατέρες ου έχουν αυξημένο άγχος τείνουν να μεγαλώνουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως οι πατέραδες που έχουν άγχος με την συμπεριφορά τους, άθελα τους, καθυστερούν την αναπτυξη των νηπίων παιδιών τους.
Από την έρευνα φάνηκε πως οι γιοι των πατεράδων με άγχος είχαν πιο χαμηλές λεκτικές ικανότητες από τους γιους των πατεράδων χωρίς άγχος.
 
Άλλες έρευνες έχουν δείξει πως το άγχος του πατέρα επηρεάζει την ανάπτυξη του νηπίου διαφορετικά απ’ ότι την επηρεάζει το αγχος της μητέρας.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Tamesha Harewood οι πατεράδες με πάρα πολύ άγχος είναι συνήθως πολύ απασχολημένοι στις δικές τους ανησυχίες και δεν δίνουν την ίδια προσοχή στα προβλήματα που ενδεχομένως έχει το παιδί τους.
Αποτέλεσμα; Το πρόβλημα του παιδιού παραμένει άλυτο και διογκώνεται.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: