Ο γάμος με μια έξυπνη γυναίκα προστατεύει τον άντρα από την άνοια

26-12-2016
Ο γάμος είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή ενός άντρα. Έρευνες έχουν δείξει πως ο γάμος κάνει καλό στην υγεία των αντρών. Τώρα Βρετανοί ερευνητές λένε πως ο γάμος προστατεύει τον άντρα και από την άνοια. Ιδίως εάν παντρευτεί μια μια έξυπνη γυναίκα.
 
Ερευνητές από το το Κολέγιο Ιατρικής και Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Βρετανία έκανα μελετες επάνω σε πανομοιότυπα δίδυμα για να δουν εάν η επιλογή συντρόφου επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας στους άντρες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως μια έξυπνη σύντροφος στο πλευρό ενός άνδρα δρα σαν προληπτικά στην ασθένεια.
Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Lawrence Whalley και οι συνεργάτες του, το περιβάλλον στο οποίο ζει ένας άνθρωπος παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν θα πάθει άνοια. Ανθρωποι που έκαναν μαγνητική τομογραφία και φάνηκε ότι είχαν πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο δεν την εμφάνισαν τελικά επειδή συναναστρέφονταν με έξυπνους ανθρώπους, εργάζονταν και είχαν οικονομική ευχέρεια.
 
Όπως είπε ο Δρ.Whalley κατά τη διάρκεια ομιλίας με θέμα “Ανοια: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας” «ένας άνδρας για να παραμείνει ψυχικά υγιής πρέπει να παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερο «φάρμακο» από την ευφυΐα. Μελέτες ετών έχουν δείξει ότι η διαρκής πνευματική διέγερση κρατά τον εγκέφαλο ενεργό μπορεί να βοηθήσει και να αποτρέψει τα συμπτώματα της άνοιας».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: