Εγκαίνια Pfizer στη Θεσσαλονίκη

12-10-2021

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι

Εγκαινιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer Αλμπέρ Μπουρλά.

Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η επένδυση αποτελεί σταθμό για τη Θεσσαλονίκη την Ελλάδα και προέτρεψε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού φέρει την δική του σφραγίδα. Σήμερα ο ‘Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα»

Ο κος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κο Μπουρλά, είπε: «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του Covid και οφείλει να τον τιμήσει και να σταματήσει την καθυστέρηση που εμφανίζει στον εμβολιασμό. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Κάθε μέρα πεθαίνουν στην Ελλάδα 30-40 άνθρωποι και οι περισσότεροι ήταν ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι θα είχαν σωθεί. Φεύγοντας θα πάω να κάνω την 3η δόση όπως μου είπαν οι ειδικοί».

Από την πλευρά του ο CEO της Pfizer εστίασε στην επένδυση της εταιρείας, που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη. Οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας. Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Ειδικότερα για το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το Κέντρο, ο κος Μπουρλά σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%, ενώ θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Ο Άλμπερτ Μπούρλα ξενάγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.