Θάνος Πλεύρης κατά του πατέρα του: “Αποκτήνωση ο ναζιστικός χαιρετισμός μπροστά στη Μάγδα Φύσσα” – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

plevris
11-10-2022

Με έντονο τρόπο αποδοκίμασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την κίνηση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, να χαιρετίσει ναζιστικά στο δικαστήριο όπου διεξαγόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως «είναι αποκτήνωση», το γεγονός ότι ο πατέρας του προέβη σε αυτή τη χειρονομία μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει», ανέφερε και πρόσθεσε:

Ο χαιρετισμός «με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μέσα σε μια δικαστική αίθουσα και μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί.

 Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση», είπε χαρακτηριστικά.

Προσωπικός γιατρός και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Μιλώντας για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως ανοίγει αύριο Τετάρτη (12/10) η πλατφόρμα για την ένταξη των 10 παθολογικών ειδικοτήτων που θα ενισχύσουν τον θεσμό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, τόνισε πως το μέτρο θα κριθεί στα τέλη Οκτωβρίου:

«Το ΣτΕ έκρινε ότι είναι συνταγματικό το μέτρο της μη επιστροφής τους. Ωστόσο, θα αξιολογηθεί εντός του Οκτωβρίου. Μπορεί να παραμείνει το μέτρο, υπάρχει και η περίπτωση να επιστρέψουν εάν κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το μέτρο θα αξιολογείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Προς το τέλος του μήνα, γιατί θέλουμε να έχουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία του Οκτωβρίου», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.