Ο Βασίλειος Μπαρδής νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών

26-12-2016

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚ εξελέγη ο κ. Βασίλειος Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός και Διοικητικός  Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ύστερα από την παραίτηση του κ. Ανδρέα Καρταπάνη λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

 Έχοντας χαράξει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της Υγείας, ο κ. Μπαρδής αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΕΚ σε μια κρίσιμη, για τον κλάδο, περίοδο. Υπογραμμίζεται ότι ο νέος Πρόεδρος έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Συντονισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Διοικητικός Διευθυντής στο “Θριάσιο” Νοσοκομείο,

Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ” του ΤΥΠΕΤ,Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πε.Σ.Υ. Κρήτης, καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής κοστολόγησης του ΚΕΣΥ.

 Ο κ. Μπαρδής είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Νοσοκομείων, στη Δημόσια Διοίκηση (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (London School of Hygiene and Tropical Medicine), ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο γύρω από τον τομέα της υγείας.

 Ο πρώην πρόεδρος, κ. Καρταπάνης δήλωσε:“Οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ στα καθήκοντα του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΚ, με τη δέουσα προσήλωση και τη διάθεση χρόνου που απαιτείται. Για τον λόγο αυτό υπέβαλλα, ως όφειλα, την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου.

Από το 2012, όταν και εξελέγην σε αυτή τη θέση, τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, προκειμένου να κρατήσουμε «ζωντανό» τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, έναν τομέα που απασχολεί άμεσα περισσότερα από 25.000 άτομα, παρέχοντας έμμεσα 30.000 θέσεις εργασίας επιπλέον, μέσω συνεργασιών”