Ο Βασίλης Κικίλιας στα εγκαίνια της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΝ Πατρών

25-02-2021

Στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, η οποία παρέμενε κλειστή από το 2017, παρέστη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το ΠΝ Πατρών και περιηγήθηκε στους χώρους της Κλινικής, η οποία διαθέτει 20 κλίνες και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 2 κλινών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, ενώ είναι πλήρως στελεχωμένη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε υπερήφανος που υλοποίησε τη δέσμευσή του: «Οι πιο σημαντικές στιγμές για έναν πολιτικό είναι οι στιγμές που μπορεί να αποδεικνύεται ότι είναι αξιόπιστος. Κι εγώ σήμερα μπορώ να κοιτάω τους συμπολίτες μας στα μάτια και να τους λέω ότι κράτησα το λόγο μου», τόνισε εμφατικά και συμπλήρωσε:

«Σε αυτό έχουν συμβολή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Φαρμάκη ευχαριστούμε πάρα πολύ, το Πανεπιστήμιο, ο Ιατρικός Σύλλογος, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, κύριε Καρβέλη ευχαριστούμε πολύ, το Υπουργείο Υγείας με τις Γενικές Γραμματείες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και φυσικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Κικίλιας: “Συναντήθηκε με τον ασθενή του πρώτου προγραμματισμένου χειρουργείου”

Στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον πρώτο ασθενή που έχει προγραμματιστεί να χειρουργηθεί, ο οποίος τον ευχαρίστησε προσωπικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελετή εγκαινίων, την κορδέλα έκοψε η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, σε μια συμβολική κίνηση τιμής και αναγνώρισης του έργου των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Κύριε Καθηγητά, κύριε Χαροκόπε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που αποδεχθήκατε μέσω του Πανεπιστημίου τη θέση και έτσι στελεχώσαμε και οργανώσαμε άρτια την Κλινική. Στο πρόσωπό σας ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους, τους συναδέλφους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό της Κλινικής, αλλά και όλους τους εργαζομένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Διευθυντής της Κλινικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Χαροκόπος, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης χαρακτήρισε μεγάλη στιγμή για την πόλη της Πάτρας και τη Δυτική Ελλάδα, την επαναλειτουργία της Κλινικής και ευχαρίστησε προσωπικά τον Βασίλη Κικίλια γιατί «όχι μόνο ενστερνίστηκε την ανάγκη που υπήρχε, αλλά και γιατί ανέλαβε σαν προσωπικό στοίχημα την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής και το έκανε πράξη».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Κλινικής Νίκος Χαροκόπος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Κλινικής γίνεται εν μέσω πανδημίας. «Είναι ένα ευρωπαϊκό στοίχημα να μην γίνει μονοθεματική η Δημόσια Υγεία. Και η δημιουργία της νέας Κλινικής το αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο», δήλωσε ο κ. Χαροκόπος.