Όχι άλλοι ακρωτηριασμοί”

26-12-2016

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Όχι άλλοι ακρωτηριασμοί» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου, διοργανώνεται από το Αγγειολογικό Ιατρείο της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου  Αγγειολογικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας και Εκπαίδευσης (Independent Research and Education European Organization) VAS (Vascular) έχει καθιερωθεί η αφιέρωση μίας  ημέρας, την τρίτη εβδομάδα  κάθε Μαρτίου στην Περιφερική Αρτηριακή Νόσο (Π.Α.Ν.), με σκοπό την ενημέρωση-εκπαίδευση τόσο των ασχολούμενων με την πάθηση – και όχι μόνο – ιατρών όσο και του γενικού πληθυσμού και στόχο τη μείωση των αρτηριοπαθειών και, ειδικότερα, της Π.Α.Ν. και των επιπλοκών της,  με σημαντικότερη τον ακρωτηριασμό του άκρου. Αυτή η επιδίωξη, άλλωστε, εκφραζόμενη με το «ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ» αποτελεί και το θέμα της φετινής,  δεύτερης  αφιερωμένης στην Π.Α.Ν. ημερίδας.  Με κεντρικό σύνθημα-μήνυμα, το «Αλλάξτε τη μοίρα», η εκστρατεία κατά της Π.Α.Ν., παρακινεί τον πληθυσμό: να υποψιαστεί την παρουσία ή τη έναρξη της εγκατάστασης της Π.Α.Ν..

Το Αγγειολογικό Ιατρείο της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ως μέλος της  VAS σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, υπό την αιγίδα του WHO και της VAS-Vascular-Independent Research and Education-European Organisation – European Society of Angiology, διοργανώνει την ενημερωτική –εκπαιδευτική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο: «ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ»  η οποία θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής «Γ.ΑΡΑΠΑΚΗΣ» στο Ζ΄ Κτήριο, στον 2ο όροφο, στις  17 Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30 – 13:30.