Όχι στην αξιολόγηση λένε οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

26-12-2016

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων η επερχόμενη διαδικασία αξιολόγησης. Το σωματείο των εργαζομένων στον “Ευαγγελισμό” έπειτα από σύσκεψη που πργαματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προϊσταμένων πολλών Τμημάτων απ’ όλους τους κλάδους (νοσηλευτικός, ιατρικός, διοικητικός κ.λπ.) πήρε ομόφωνα την απόφαση για αποχή από τη διαδιακσία για να “καταργηθεί” ο νόμος στην πράξη.

Έχει γίνει πλέον κατανοητό απ’ όλους σημειώνουν οι εργαζόμενοι, ότι η «αξιολόγηση» είναι προετοιμασία είτε για απόλυση είτε για μείωση μισθού είτε για διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Η μέχρι τώρα καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου οφείλεται στη σθεναρή και μαζική αντίδραση των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο, γιατί έχουν καταλάβει τη βαθιά ταξικότητα του μέτρου που, εκτός των άλλων, προετοιμάζει γιγαντιαίες ιδιωτικοποιήσεις και στην υγεία όπως επιτάσσει η Ε.Ε.

Πολύ θετικό μήνυμα βγήκε από τη σημερινή σύσκεψη. Ομόθυμα όλοι οι προϊστάμενοι απέρριψαν το νόμο, Διευθυντές Τμημάτων δήλωσαν ότι όχι μόνο δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους, αλλά θα πρωτοστατήσουν στην παράδοση των φύλλων αξιολόγησης στο σωματείο.

Έτσι σπάει ο φόβος στις επιταγές του κεφαλαίου και έτσι ενώνονται οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.Την απόφασή τους μαζί με το σωματείο την κατέθεσαν οι προϊστάμενοι με παράσταση στη Διοίκηση.