Όχι στο κλείσιμο του Μαιευτικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου από τον ΙΣΠ

26-12-2016

Η επίσκεψη του υποδιοικητή της β’ΥΠΕ μαζί με τον Διοικητή του ΨΝΑ (Δαφνί) και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο θορύβησαν τους γιατρούς του Πειραιά οι οποίοι θεωρούν ότι η επίσκεψη-επιθεώρηση του χώρου του νοσοκομείου έχει ως σκοπό τη δημιουργία Ψυχιατρικού Τμήματος με το ταυτόχρονο κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος του Νοσοκομείου.

 Για άλλη μία φορά γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ, σημειώνουν οι γιστροί του Πειραιά, στις οποίες “συμμετέχουν εκείνοι οι οποίοι υποβάθμισαν τις Δημόσιες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ και δημιούργησαν το υποβαθμισμένο & υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ”. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δηλώνει ρητά ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να κλείσει Ιατρικά τμήματα Νοσοκομείων,  τη στιγμή που τα ήδη λειτουργούντα ούτε καν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών Περίθαλψης της περιφέρειάς μας.

Οι γιατροί ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί η άμεση στελέχωση και λειτουργία του Παιδοχειρουργικού τμήματος,  καθώς και η λειτουργία του Νεογνολογικού τμήματος, που μπορεί να γίνει άμεσα.

 Ζητούν επίσης άμεσα την παρέμβαση όλων των Βουλευτών όλων των Κομμάτων της Αττικής, για να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόθεση υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

 Όσον αφορά δε την «αποσυλοποίηση» των ψυχιατρικώς  πασχόντων,  σημειώνουν τέλος οι γιατροί. ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε και έχει κατατεθειμένες προτάσεις, για τις οποίες ουδέποτε εκλήθη ως θεσμικός παράγων στις συζητήσεις,  τουλάχιστον για την περιοχή ευθύνης μας, που έχουμε δύο Νοσοκομεία αμιγώς ψυχιατρικά.

Να σημειωθεί ότι κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας έχουν επισκεφθεί σχεδόν όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά όχι όμως όπως διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας, ότι στόχος αυτών των επισκέψεων είναι το κλείσιμο κάποιου τμήματος στο Τζάνειο ή σε άλλο νοσοκομείο. Αυτές οι επισκέψεις δε γίνονται “εν κρυπτώ και παραβύστω” λένε από την πλευρά του υπουργείου ενώ πράγματι διενεργείται έρευνα αναζήτησης χώρου στέγασης και λειτουργίας των ψυχιατρικών τμημάτων.