Όχι Βαρνάβα στην τοποθέτηση του Μιχάλη Χλέτσου στον ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Όλο και πιο δυναμική η αντίδραση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος μετά την επίθεση στη Νάντια Βαλαβάνη γιατί επέλεξε να νοσηλευθεί σε ιδιωτική κλινική, τώρα προειδοποιεί τον υπουργό Υγείας παναγιώτη Κουρουμπλή για μια άνευ προηγούμενου σύγκρουση με τους υγειονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επικείμενη τοποθέτηση του οικονομολόγου κου Μιχάλη Χλέτσου στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ο κος Χλέτσος έχει μπει στο στόχαστρο του κου Βαρνάβα διότι όπως αναφέρει ο ίδιος στη γραπτή ανακοίνωσή του, είναι ο “εισαγωγέας των γερμανικών DRGs και επιπλέον συνεργαζόταν με τους κους Βορίδη και Γεωργιάδη για την υλοποίηση του εγχειρήματος της ΕΣΑΝ ΑΕ”. Συγκεκριμένα η δημόσια ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

“Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα υπουργείο από μόνος του, λόγω της δομής, της σπουδαιότητας αλλά και του προϋπολογισμού του, που είναι μεγαλύτερος ακόμη και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας! Διαχρονικά η επιλογή του εκάστοτε Διοικητή του ΕΟΠΥΥ απασχολούσε απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατέληγε στο πρόσωπο του Διοικητή και έδινε την έγκριση στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην τοποθέτηση. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο σημερινός υπουργός Υγείας φαίνεται πως έχει επιλέξει για την καίρια αυτή θέση τον κ. Χλέτσο, ο οποίος – όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, είναι ο «εισαγωγέας» των Γερμανικών DRGs στην Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία με τους μνημονιακούς υπουργούς κκ Γεωργιάδη και Βορίδη, προκειμένου να ολοκληρωθεί υπό την εποπτεία της Γερμανικής κυβέρνησης το εγχείρημα της ΕΣΑΝ ΑΕ. Συνεπώς οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι πιθανόν θα διατηρήσει την ΕΣΑΝ ΑΕ, δένουν με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση με τους γιατρούς και υγειονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα στο χώρο της υγείας.

Επειδή αμφισβητούνται πλέον ανοικτά οι επιλογές και η ευθυκρισία του κ. Κουρουμπλή, είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθεί η αναίτια σύγκρουση με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας”.