Οι ανασφάλιστοι στη χώρα και ο Γόρδιος Δεσμός της Ευρώπης

26-12-2016

 

Εστιάζοντας στο θέμα των ανασφάλιστων στη χώρας μας αλλά και στις συνέπειες για όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας λόγω της γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη μίλησε στην εναρκτήρια τελετή της Διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Health in Europe-make it fairer”, ο υποργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσία της Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Viviane Reding και του Επίτροπου Υγείας κ. Tonio Borg

   «Η προσωπική μου πεποίθηση είπε ο κος Γεωργιάδης είναι ότι η υγεία ανήκει σε όλους. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα υγείας υψηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ασθένειας, κοινωνικής ομάδας, μόρφωσης ή χώρας διαμονής».

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας τη μεγάλη κρίση που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια παραδέχθηκε ότι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, εκατομμύρια, έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω της πολύ μεγάλης ανεργίας και αποκλείστηκαν από την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.Προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να επανακτήσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας η κυβέρνησή είπε ο κος Γεωργιάδης, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Task Force, εκπονεί ένα μεγάλο σχέδιο δράσης.

Ο κος Γεωργιάδης παραλλήλισε το πρόβλημα που προκύπτει από τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες υπηρεσιών υγείας λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και των όλο και πιο ακριβών θεραπειών λόγω της προόδου της τεχνολογίας, ως το γόρδιο δεσμό της Ευρώπης. Για να λυθεί θα πρέπει όλοι μαζί, πολιτικοί, εθελοντικές οργανώσεις τεχνοκράτεςκαι επιστήμονες να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Τέλος ο κος Γεωργιάδης τόνισε τις κοινές αξίες των χωρών της Ένωσης και κυρίως το κοινό όνειρο όλης της Ευρώπης, προκειμένου να γίνει ένας τόπος χωρίς κοινωνικές ανισότητες και χωρίς διακρίσεις εναντίον ανθρώπων που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις.