Οι χειρούργοι έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν χειρουργούν με μουσική

26-12-2016
Όλοι οι ασθενείς αισθάνονται άγχος και φόβο όταν είναι να μπουν στο χειρουργείο. Τώρα μπορούν να είναι πιο ήρεμοι και σίγουροι γιατί νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι χειρουργοί έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν χειρουργούν ακούγοντας μουσική.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν τα χειρουργεία και τα αποτελέσματα των επεμβάσεων 15 πλαστικών χειρουργών επάνω σε χοίρους, για τις ανάγκες του πειράματος.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Aesthetic Surgery Journal, έδειξαν πως οι χειρούργοι που άκουγαν τα αγαπημένα τους τραγούδια κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτούς που δεν άκουγαν μουσική.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, οι τομές τους ήταν πολύ πιο προσεκτικές και τα ράμματα είχαν πολύ πιο σωστές λεπτομέρειες.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Shelby Lies οι χειρούργοι που άκουγαν τα αγαπημένα τους τραγούδια κατά τη διάρκεια της επέμβασης είχαν 10% λιγότερες επιδιορθώσεις στις τομές και τα τραύματα. Αυτό μπορεί να σώσει ζωές αλλά και το κόστος των χειρουργείων, προσθέτει η Δρ. Lies.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: